Oude hardware recyclen? Zo doet BizzCon dat!

Oude hardware recyclen? Zo doet BizzCon dat!

hardware recyclen | Nieuws


Een oude laptop, afgedankte printer of veelgebruikt kassascherm: onze Service Engineers komen regelmatig met oude hardware terug van opdrachten. Wat er dan mee gebeurt? In deze blog vertellen we je alles over het recycleproces.

Duurzame samenwerking

Een deel van de bovengenoemde voorbeelden noem je data-dragende apparatuur. Deze breng je niet zomaar naar het grofvuil, omdat het bijvoorbeeld nog gevoelige informatie kan bevatten. Daarom is het belangrijk om oude hardware gecertificeerd te laten afvoeren. BizzCon werkt hiervoor samen met stichting ICT vanaf Morgen. Door middel van deze samenwerking voldoen we met onze klanten niet alleen aan wet- en regelgeving, maar doen we ook iets terug voor het milieu en de maatschappij.  

Sociale en duurzame missie

ICT vanaf Morgen is opgericht door Laurens en Ewout. Zij willen jongeren die van school of werk zijn uitgevallen en thuiszitten weer op de rit helpen en iets doen aan de snelgroeiende ICT-afvalberg. Zo ontstond deze social enterprise met een sociale én duurzame missie. BizzCon draagt met trots haar steentje bij aan dit doel.

Hoe ziet het recycleproces eruit?

BizzCon verzamelt de oude hardware, deze wordt vervolgens opgehaald door ICT vanaf Morgen. Zij vernietigen alle data van de harde schijven. Na dit proces ontvangen onze klanten een vernietigingscertificaat. Vervolgens worden de apparaten gerefurbished en krijgen ze een tweede leven. Een deel wordt verkocht aan scholen en gemeenten, die de middelen weer schenken aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Ook wordt een deel gedoneerd aan bijvoorbeeld stichtingen. Wanneer dit niet mogelijk is, wordt de apparatuur verantwoord afgevoerd.

Hardware recyclen