RPO & RTO

Er is niets erger dan gegevens opnieuw in te voeren of ideeën en intellectueel eigendom te verliezen vanwege een niet-geplande server- of site-uitval. Niemand wil gegevens verliezen. Recovery Point Objective (RPO) heeft betrekking op hoeveel gegevens daadwerkelijk verloren gaan. Recovery Time Objective verwijst naar hoe lang het duurt om de gegevens weer online te krijgen.

Onze Disaster Recovery oplossingen helpen onze klanten het minste gegevensverlies en de laagste hersteltijden te bieden. Hoe sneller de werkzaamheden kunnen worden hervat en de gegevens weer beschikbaar zijn, des te beter voor de organisatie.

Een aantal veelvoorkomende oplossingen die worden gebruikt om gegevens te beschermen, is replicatie op basis van hardware en opslag. Op hardware- en opslag gebaseerde replicatieoplossingen schieten tekort wanneer de gegevens worden beschermd, omdat ze gebruikmaken van snapshots van opslag. Momentopnamen van opslag creëren ongewenste overhead naar de productiesystemen, plus een grote netwerkbehoefte bij het repliceren van de snapshots naar de externe site en het ergste van allemaal, ze creëren een grote kloof tussen gegevensbeschermingspunten.

Wij maken gebruik van diverse replicatieleveranciers, waarbij wij in staat zijn u een kostenefficiënte oplossing te leveren, welke voldoet aan uw verwachtingen en behoefte, waarbij de garantie centraal staat. Hierbij staat de ontzorging centraal om uw bedrijfscontinuïteit zeker te stellen.